Noutăţi

Noi soluții de finanțare pentru agricultorii români: AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare al ROCA Agri RDF, a primit avizul BNR

București, 14 decembrie 2023 - AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare pentru sectorul agricol lansat de ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură din cadrul ROCA Investments, a primit avizul Băncii Naționale a României (BNR). În primele două săptămâni de când a devenit operațional, AGRO IFN SA a oferit deja primele sale împrumuturi pentru susținerea afacerilor din sectorul agricol românesc.

„Agricultura este un domeniu esențial pentru economia României, de aceea prin diversificarea surselor de finanțare a sectorului agricol ne propunem să creăm impact pozitiv și sa contribuim la prosperitatea comunităților agricole din România”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.


Dorim să susținem dezvoltarea agriculturii românești și un pas important în acest sens este faptul că AGRO IFN SA a devenit operațional, prin primirea autorizarii din partea BNR. Misiunea noastră este aliniată misiunii holdingului ROCA Agri RDF de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol românesc, prin extinderea parteneriatelor de incredere existente. Astfel, oferim soluții de finanțare adaptate nevoilor afacerilor locale mici și mijlocii din domeniul agricol, respectiv credite pe termen scurt pentru finanțarea producției agricole, cu aprobare rapidă, precum și un grafic de rambursare flexibil, adaptat caracterului sezonier al activității fermierilor”, a declarat Aurora Petre, Director General AGRO IFN SA.

Înființat ca parte din ROCA Agri RDF, Agro IFN SA are avantajul de a beneficia inca de la începutul activitatii de rețeaua de distribuție existenta, care acopera cea mai mare parte a tarii, contribuind astfel la obiectivul holdingului de a oferi clientior servicii complete si la indemana. 

Prezent pe piața românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 156 milioane de euro, dublându-și suprafața agricolă exploatată, până la 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor pe care le deține și care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment, la care se adaugă și AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piața producției și distribuției de inputuri, precum și a comerțului cu cereale. 

Investitorii ai ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acționar majoritar, și Florin Deznan, fondator RDF SA. ROCA Investments este investeste, în calitate de acționar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.