Noutăţi

Holdingul de agricultură ROCA Agri RDF pregătește lansarea unui instrument de finanțare pentru sectorul agricol

București, 10 august 2023 - ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, își continuă viziunea pe termen lung și strategia de dezvoltare sustenabilă, venind în sprijinul fermierilor prin pregătirea pentru lansare a unei Instituții Financiare Nebancare (IFN), ce va deservi finanțarea sectorului agricol, după parcurgerea procesului de autorizare de către Banca Națională Română (BNR).


IFN-ul va avea ca obiect de activitate creditarea și acordarea de împrumuturi pentru sectorul agricol. Prin intermediul acestuia, holdingul de agricultură își propune să completeze și să diversifice produsele pentru a veni în sprijinul fermierilor, continuând, totodată, direcția strategică a holdingului de a deveni un jucător cheie la nivel național. 

Ca parte din strategia noastră de dezvoltare, intenționăm să completăm gama de produse și servicii existente în grup cu cele specializate în creditarea activității fermierilor, prin pregătirea înființării unei Instituții Financiare Nebancare (IFN). Serviciile de finanțare vor fi destinate nevoilor specifice fermierilor: credite pe termen scurt pentru finantarea producției agricole, cu acordare facilă și un plan de rambursare adaptat activității sezoniere. Prin finanțarea sectorului agricol, un domeniu esențial pentru economia României, ne propunem asigurarea prosperității comunităților agricole din România, cărora le vom pune la dispoziție soluții diversificate de sprijinire a fermierilor”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piață din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a generat afaceri de peste 156 milioane de euro la nivelul anului trecut, și și-a dublat suprafața agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor deținute, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim și Supliment, cu activități în plină expansiune națională, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piața producției și distribuției de inputuri, precum și a comerțului cu cereale. 

Investitorii ai ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acționar majoritar, și Florin Deznan, fondator. ROCA Investments este specializată în preluarea, în calitate de acționar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.